BREMONT LANSEAZA EDITIA LIMITATA JAGUAR E-TYPE 60TH

16 martie 2021
Comments off
364 Vizualizari
Previous Image
Next Image

info heading

info content


 

Cu 60 de ani în urmă, în aceeași lună, își făcea debutul la Salonul Auto de la Geneva, legendarul model sport britanic Jaguar E-Type. Acum, un alt brand celebru britanic dar de ceasuri, Bremont, a încheiat un parteneriat cu Jaguar pentru a sărbători această aniversare cu un nou model de cronograf, realizat într-o ediție limitată și denumit Jaguar E-Type 60th.

În ultimele două decenii, Bremont a revigorat spiritul ceasului britanic printr-o combinație de serii limitate aniversare și o serie de colaborări inspirate. Compania din Henley-On-Thames a produs ceasuri comemorative și festive din diferite domenii, de la Rugby Football Union la Ministerul Apărării Marii Britanii, British Airways și Walking With The Wounded – forțele armate de caritate patronate de Prințul Harry.

Având în vedere aceste parteneriate reușite, inițiativa celor doi fondatori ai companiei, Nick și Giles, care sunt literalmente numiți English brothers, nu ar mai trebui să surprindă pe nimeni de noua lor colaborare cu Jaguar pentru a celebra cei 60 de ani de la lansarea modelului sport iconic E-Type.

Descris ca fiind “cea mai frumoasă mașină făcută vreodată” de legendarul Enzo Ferrari, elegantul și performantul E-Type a devenit supercarul ales de Swinging Sixties după dezvăluirea sa la Salonul Auto de la Geneva în martie 1961. Totuși, aceasta nu este prima colaborare dintre Bremont și Jaguar. Colaborarea anterioară includea realizarea unui ceas analogic unic pentru a se potrivi tabloului de bord al noului Jaguar C-X75 prezentat în 2010. Parteneriatul recent încheiat dintre cele două companii britanice ar putea fi cel care va atrage cea mai mare atenție a entuziaștilor celor două branduri britanice.

SENZAȚIONALUL JAGUAR E-TYPE CELEBREAZĂ 60 DE ANI

Bremont a numit noul său cronograf realizat în ediție limitată Jaguar E-Type 60th și care este disponibil în culorile verde British Racing Green și un gri Cool Grey care oglindesc practic variantele de culori ale celor șase perechi de exemplare E-Type Collection pe care Jaguar în sine le-a realizat pentru a sărbători cei 60 de ani de la debut. Cu un diametru de 43 mm și o carcasă din oțel inoxidabil, noul cronograf dispune de o serie de alte detalii care fac trimitere la Jaguarul E-Type. Cadranul negru se bazează pe designul instrumentelor originale ale tabloului de bord ale mașinii, cu indicatoarele pentru oră și minut care amintesc de acul vitezometrului. Apoi, există coroana, care a fost imprimată cu urmele benzii de rulare ale pneurilor Dunlop originale din acea perioadă, montate pe jantele modelului sport britanic. Ca o aluzie finală la modelul sport britanic, rotorul ceasului (cu rezervă de putere de 38 de ore) este stilizat asemenea unui volan de Jaguar E-Type din aliaj în miniatură.

Ceasul vine împreună cu o cutie aflată binențeles în ediție limitată care conține primul cronometru mecanic de raliu al mărcii și un ceas cu secundar, ambele montate pe o placă metalică similară cu cea din compartimentul motor de la E-Type, gata să fie afișate pe un desktop sau poate, chiar montate într-o mașină. Deasemenea un program Jaguar Driving Experience este inclus în pachet, ceea ce înseamnă că oricine achiziționează un set de ceasuri, poate conduce trei tipuri de Jaguar E-Type la sediul Jaguar de la Fen End în Warwickshire.

Ediția limitată Bermont Jaguar E-Type 60th este realizată într-un număr de 60 de exemplare fiecare pentru un preț de 12.295 lire sterline.

Text: Auto Retro Passion

Foto: Bermont

Comments are closed.

August 05, 2021