About us

Suntem onorati sa contribuim la dezvoltarea fenomenului auto retro in Romania prin organizarea si sustinerea a diverse evenimente de gen.

Suntem bucurosi sa va oferim prezentul site care speram sa devina destinatia  preferata pentru toti pasionatii.

Cunoscatorii, colectionarii si nu numai pot gasi ultimele stiri, evenimente, articole si masini clasice de vanzare din fascinanta lume a automobilelor clasice.

Oferim consultanta in alegera si achizitionarea automobilului clasic dorit. Va informam despre conditiile detinerii si intretinerii unui asfel de automobil. In functie de bugetul dvs. putem aduce orice automobil clasic in stare originala buna, foarte buna sau restaurat conform cu specificatiile producatorului.

Profesionalismul, pasiunea si experianta noastra va stau la dispozitie !

Legislatie

Dl. Prof. Univ. Dr. Corneliu Liviu Popescu a publicat in “Curierul Judiciar” nr. 5 / 2007 un interesant material referitor la legislatia romaneasca privind vehiculele istorice. Materialul, permanent actualizat, poate fi consultat la http://www.avocat-cedo.com/910.htm

ORDIN nr.1.700 din 12 octombrie 2005

Al ministrului transporturilor, construcţiilor şi turismului privind modificarea şi completarea Reglementărilor privind condiţiile tehnice pe care trebuie să le îndeplinească vehiculele rutiere în vederea admiterii în circulaţie pe drumurile publice din România – RNTR 2, aprobate prin Ordinul ministrului lucrărilor publice, transporturilor şi locuinţei nr. 211/2003, cu modificările şi completările ulterioare

Textul actului publicat în M.Of. nr. 935/20 oct. 2005

În temeiul prevederilor art. 5 alin. (2) lit. i) şi ale art. 50 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.109/2005 privind transporturile rutiere, precum şi ale art. 5 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr.412/2004 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului, cu modificările şi completările ulterioare,

Ministrul transporturilor, construcţiilor şi turismului emite următorul ordin:

Art. I. – Reglementările privind condiţiile tehnice pe care trebuie să le îndeplinească vehiculele rutiere în vederea admiterii în circulaţie pe drumurile publice din România – RNTR 2, aprobate prin Ordinul ministrului lucrărilor publice, transporturilor şi locuinţei nr.211/2003, publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.275 şi 275 bis din 18 aprilie 2003, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:

– Punctul 2 al capitolului V va avea următorul cuprins:

“2. Vehiculele istorice sunt cele pentru care perioada trecută de la încetarea fabricaţiei tipului respectiv de vehicul (care a utilizat acelaşi tip de caroserie şi acelaşi tip de motor) este de cel puţin 30 de ani. Vehiculele istorice pot fi originale, restaurate şi reconstruite, sens în care deţinătorii lor vor obţine un atestat de vehicul istoric, emis de către autoritatea naţională a FIVA (Federaţia Internaţională a Vehiculelor Istorice) în România, Retromobil Club România. Pentru vehiculele istorice, Registrul Auto Român eliberează CIV dacă vehiculul deţine un atestat de vehicul istoric şi dacă el corespunde în ceea ce priveşte verificarea stării tehnice, având în vedere caracteristicile tehnice de la data fabricaţiei. Registrul Auto Român menţionează în CIV eliberate vehiculelor istorice textul «Vehicul istoric». Totuşi, dacă Registrul Auto Român constată că un vehicul cu atestat de vehicul istoric nu îndeplineşte condiţiile necesare pentru încadrarea în această categorie, nu eliberează CIV. De asemenea, tot pe baza atestatului de vehicul istoric se va înscrie textul «Vehicul istoric» şi în CIV deja eliberate pentru vehiculele istorice înmatriculate în România.”

Art. II. – Regia Autonomă “Registrul Auto Român” va duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.

Art. III. – Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Ministrul transporturilor, construcţiilor şi turismului,
Gheorghe Dobre

Bucureşti, 12 octombrie 2005
Nr. 1.700

Descarca ORDIN nr.1.700 din 12 octombrie 2005 (format .pdf – 90kb)

dati click dreapta pe link si alegeti Save Link As sau Save Target As, in functie de browserul folosit