TOYOTA COLLECTION DIN KOLN SINGURA COLECTIE TOYOTA DIN AFARA JAPONIEI

30 aprilie 2021
Comments off
414 Vizualizari
Previous Image
Next Image

info heading

info content


 

Toyota Germania a preluat în cursul anului 2017 colecția privată de modele Toyota de la Peter Pichert care deținea inclusiv un dealer Toyota și care a decedat în 2016. Peter Pichert a fondat primul muzeu privat Toyota în anul 1994 la Hartkirchen am Inn, Bavaria Inferioară. În prezent, modelele respective se găsesc în colecția Toyota din Köln din noiembrie 2017. Expoziția se extinde în permanență cu noi modele ale producătorului auto japonez.

Încă de la redeschiderea din data de 7 aprilie 2018, vizitatorii Toyota Collection din Köln (Germania), au putut admira două exponate noi, spectaculoase. Este vorba despre modelul luxos Toyota Century dotat cu motor V12, lung de 5,27 metri, care este disponibil doar în Japonia și servește ca limuzină oficială de stat și în flota Casei Imperiale Japoneze. Cealaltă mare noutate este reprezentată de Toyota Supra MK IV, un model supersport care servește ca automobil de teste pentru piloții profesioniștii din Japonia pe circuitul german de la Nürburgring.

Dealerul Autohaus Pichert comercializează modele din gama brandului Toyota în orașul german Passau de la începutul anilor ’70. De-a lungul anilor, fondatorul acestuia, Peter Pichert a reușit să strângă o colecție unică, cu mare pasiune și expertiză, care include o varietate de modele din diferite segmente dar și vehicule off-road devenite între timp istorice, începând cu modelul citadin Toyota 1000 trecând prin aproape toate generațiile Corolla și Celica cu diferitele lor variante de caroserie și ajungând la celebrul model sport 2000 GT cotat în prezent la 250.000 euro în stare bună sau exoticul model compact Sera dotat cu portiere dr tip gullwing. Serii speciale și exemplare unicat fac parte, de asemenea, din colecția German Toyota Museum, cum ar fi unele variante de caroserii ale modelelor Celica sau Supra, prima generație a modelului hibrid Prius sau un Land Cruiser FJ45 transformat într-o mică mașină de pompieri.

TOYOTA 2000 GT – PRIMUL GT JAPONEZ A SERBAT 50 DE ANI

Cel mai apreciat model al colecției private este coupe-ul sport 2000 GT, care a fost considerat cel mai avansat automobil de producție japoneză la momentul lansării în 1967. Modelul sport de la Toyota a devenit cunoscut și sub numele de Automobilul lui James Bond după ce a fost protagonist în filmul “Man Lives Only Twice” din anul 1967. Între anii 1967 și 1970, au fost construite un număr de doar 351 exemplare. În prezent, nu se știe cu exactitate câte exemplare din acest model încă mai există în toată lumea. Trei exemplare sunt cunoscute în prezent doar în Germania.

După moartea colecționarului și fondatorului Peter Pichert în 2016, Toyota Deutschland GmbH și familia Pichert au convenit să preia în anul 2017 colecția a peste 100 de vehicule, aceasta incluzând motoare și piese de schimb.

“Suntem foarte mândri că Toyota Germania își va păstra și expune colecția de vehicule în Köln și pe viitor”, explică Birgit Pichert, care conduce reprezentanța Toyota Pichert împreună cu fratele ei Peter Pichert Jr. și care a mai completat: “În acest fel, putem spune cu mândrie că moștenirea tatălui nostru se găsește din acest moment pe mâini bune și responsabile.” Tom Fux, manager Toyota Deutschland GmbH, a ținut să menționeze: “În calitate de importator, vedem achiziția modelelor Toyota din colecția Peter Pichert nu numai ca pe o colecție pentru propriul nostru muzeu ci ca pe o piatră de temelie a unuia dintre cei 28 de dealeri Toyota, care începând cu anul 1971 au fost de mare importanță pentru dezvoltarea Toyota în Germania “.

Muzeul Toyota al lui Peter Pichert din Hartkirchen și-a închis porțile la data de 1 iulie 2017. Începând cu 23 noiembrie 2017, exponatele pot fi admirate în noua Colecție Toyota din Köln-Marsdorf, Toyota-Allee, o fostă sală de tenis care servește drept muzeu. Intrarea este gratuită iar ședințele foto sunt permise atât la exteriorul cât și la interiorul tuturor modelelor afalate în colecția respectivă.

Text: Auto Retro Passion

Foto: Toyota Germania

Comments are closed.