MINI REMASTERED OSELLI EDITION DE LA DAVID BROWN AUTOMOTIVE

16 aprilie 2021
Comments off
519 Vizualizari
Previous Image
Next Image

info heading

info content


 

La aproape doi ani de la primul anunț oficial, primul exemplar al ediției speciale Mini Remastered Oselli, realizată de firma britanică David Brown Automotive, a fost recent finalizat. Pentru aproape 135.000 de euro, puteți beneficia de un automobil nou și dinamic cu look-ul clasic al legendarului Mini. Seria specială Oselli Edition este realizată într-un număr limitat de 60 exemplare.

Primul anunț a fost făcut chiar în anul aniversar, când celebrul Mini a sărbătorit în 2019, 60 de ani de la debut, de către firma britanică David Brown Automotive (după numele fostului patron de la Aston Martin). Conducerea companiei britanice a anunțat la momentul respectiv, o reeditare de tip restomod deosebit de sportivă, a legendarului model mini britanic. După aproape doi ani de la acel anunț, primele exemplare ale ediției speciale Oselli Edition urmează să fie livrate către clienți la sfârșitul lunii aprilie.

Din anul 2017, David Brown Automotive oferă pasionaților Mini Remastered, o versiune de tip restomod a clasicului Mini care costă în jur de 60.000 de euro și al cărui motor dezvoltă peste 80 CP. Ediția specială limitată Oselli, anunțată cu ocazia aniversării de 60 ani al lui Mini, se bazează pe versiunea Mini Remastered dar vine cu îmbunătățiri substanțiale, mai ales din punct de vedere tehnic. Având ca bază legendarul motor cu 4 cilindri de 1,3 litri, tehnicienii de la David Brown Automotive au instalat un kit suplimentar de 1.450 cmc și un carburator dublu corp SU care au condus în final la o creștere a puterii de până la 101 CP. Prin comparație, originalul Mini Cooper S cu un motor de 1.275 cmc furniza 76 CP la momentul lansării în 1963. În același timp, cei de la David Brown Automotive au adus îmbunătățiri la partea de admisie și compresie a motorului iar în privința transmisiei, au implementat o nouă cutie de viteze cu 5 rapoarte spre deosebire de versiunea originală care dispunea doar de una cu 4 rapoarte.

Dinamica noii ediții speciale Oselli a fost substanțial îmbunătățită prin introducerea suspensiei sport dotată cu amortizoare Spax reglabile și a unui diferențial autoblocant. În spatele noilor jante Enkei de 7 x 13 inchi vopsite în auriu sau argintiu și dotate cu pneuri late, se găsește un nou sistem de frânare care dispune pe puntea față de discuri având etriere cu patru pistoane iar pe puntea spate de tamburi realizați din aluminiu.

MINI – UN MIT DE 55 DE ANI

La exterior, comparativ cu versiunea Mini Remastered, ediția Oselli iese în evidență prin unele detalii specifice. Astfel, în spatele grilei frontale se găsesc implementate două proiectoare suplimentare cu LED-uri și numărul seriei limitate 60, care se găsește inscripționat inclusiv la partea din spate. Pe capotă, logo-ul mini tradițional Mini a fost înlocuit cu cel al companiei David Brown Automotive. De asemenea pentru culoarea caroseriei sunt disponibile două variante: alb sau gri închis, ambele în combinație cu dungi similare modelelor de competiție respectiv violet, albastru sau verde, aplicate pe capotă, plafon și flancuri. În plus, există unele accente negre pe pasajele roților, oglinzi, mânerele portierelor precum și pe părțile din față și din spate.

În schimb, clienții au de ales atunci când vine vorba de personalizarea interiorului. David Brown Automotive oferă versiunea Oselli Edition fie cu un interior configurat pentru patru locuri, fie cu doar două locuri având scaune de competiție dotate cu centuri de siguranță în patru puncte plus un roll bar vopsit în culoarea modelelor de competiție. Coroana volanului este acoperită cu Alcantara și există numărul ediției limitate pe capacul torpedoului. Dotările moderne de confort precum: instalația de aer condiționat, tapițeria din piele, sistemul hi-fi sau display-ul infotainment de șapte inch cu touchscreen sunt disponibile în standard pentru versiunea Oselli Edition. De asemenea, sunt oferite contra cost diferite accesorii personalizate sub formă de combinezoane de curse, căști sau alte produse similare.

Cu toate acestea, versiunea specială Oselli Edition al lui Mini Remastered de la David Brown Automotive este departe de a fi accesibilă oricărui pasionat. În versiunea cu patru locuri la interior, prețul de bază este de 98.000 lire sterline fără taxe, în timp ce versiunea cu două locuri plus roll bar este disponibilă de la 108.000 de lire sterline fără taxe. În ciuda acestor prețuri ridicate, apropape jumătate din cele 60 exemplare din această serie limitată au fost deja comandate.

Text: Auto Retro Passion

Foto: David Brown Automotive

Comments are closed.

August 05, 2021