COMPANIA LEC CONVERTESTE MINI-UL CLASIC LA PROPULSIA ELECTRICA

15 iunie 2021
Comments off
376 Vizualizari
Previous Image
Next Image

info heading

info content


 

Firma britanică London Electric Cars (LEC) a lansat de curând o conversie electrică EV pentru popularul model Mini clasic creat de Sir Alec Issigonis, care oferă în varianta de bază de 25.000 lire sterline, o autonomie de 60 – 70 de mile în oraș.

La o prima analiză, Mini-ul EV clasic dezvoltat de cei de la LEC pare surprizător, mai ales că este cu 65.000 de lire sterline mai ieftin decât rivalul Mini Classic E Swind al cărui motor electric dezvoltă 80 kW și asigură o autonomie de 125 mile. Compania londoneză LEC a mai convertit în trecut și alte modele clasice britanice ca Land Rover, Morris Minor și Morris Traveller.

LEC susține că este singurul specialist în transformarea mașinilor electrice din zona Ultra Low Emission Zone (ULEZ), precum și singurul convertor EV cu sediul într-unul dintre cele mai mari orașe din lume, respectiv Londra. Compania caută să transforme modul în care sunt privite vehiculele electrice și conversia electrică a automobilelor clasice de la motoarele cu combustie internă.

Fondată în urmă cu doar patru ani, conducerea firmei LEC declară că are ca prioritate: ″Crearea de modele clasice convertite în mod durabil, folosind energie electrică, cu autonomie reală, utilizate în special pentru deplasările cotidiene în oraș și care să nu facă rabat de la confortul din interior, precum instalația de climatizare și cea stereo″.

MINI – UN MIT DE 55 DE ANI

În realitate, conversia pentru Mini-ul clasic în versiunea de bază cu motor de 20kWh la 25.000 de lire sterline care oferă o autonomie de 60 – 70 de mile în traficul urban pare suficient de atractivă pentru majoritatea deplasărilor zilnice. Pentru un preț suplimentar, firma londoneză oferă clienților posibilitatea optării pentru un motor mai mare cu baterii mai performante care oferă autonomie la un cost suplimentar. Șoferii pot folosi orice încărcător public Type 1 sau Type 2 disponibil la nivel național în Marea Britanie dar și în unele țări europene iar la cerere pot dispune de încărcare rapidă precum și sisteme private de casă și pot încărca de la o priză de interior de 13A.

Mini-ul clasic cu motor electric EV, pregătit pentru producție, a fost testat și condus peste 20.000 de mile. Conducerea firmei britanice LEC a declarat că, comenzile sunt deschise, iar fiecare conversie la propulsia electrică durează aproximativ șase săptămâni. Modelele electrice convertite sunt scutite de taxa de drum britanică și taxa Congestion Charge pentru centrul Londrei.

Timpul actual de așteptare este de aproximativ șase luni pentru clienții din Marea Britanie care dispun deja de Mini-ul clasic, iar compania are o gamă variată de clienți care doresc să-și convertească propriile automobile și să le livreze la casele lor din întreaga lume, una dintre cele mai mari piețe pentru astfel de automobile este SUA, urmată îndeaproape de Japonia.

Text: Auto Retro Passion

Foto: London Electric Cars

 

Comments are closed.

August 05, 2021