MASERATI CLASSICHE NOUL PROGRAM HERITAGE AL TRIDENTULUI

1 decembrie 2020
Comments off
880 Vizualizari
Previous Image
Next Image

info heading

info content


 

Maserati Classiche este proiectul creat pentru a păstra și valorifica automobilele și istoria mărcii italiene având ca emblemă tridentul. Cu noul program de patrimoniu, debutează și o serie de servicii dedicate proprietarilor de modele istorice Maserati.

În locația „Nuove Officine Maserati” din Via Ciro Menotti există entuziasm și, în ciuda perioadei dificile, sunt lansate noi modele precum supercarul Maserati MC20 dar și inițiative interesante, începând cu conceptul intitulat Fuoriserie, conceput pentru pregătirea modelelor personalizate și până la crearea departamentului Maserati Classiche.

Programul Classiche începe de la locul care simbolizează mai mult decât oricare altul istoria acestui brand legendar. În centrul proiectului, este inclusă deschiderea arhivei istorice și a atelierelor Maserati, două departamente care cooperează alături de clienți și colecționari în numele conservării automobilelor brandului Maserati, dar și pentru punerea în valoare și utilizarea unui imens patrimoniu istoric.

100 DE ANI SUB SEMNUL TRIDENTULUI

Arhiva conține documente care spun povestea mărcii Maserati de peste 100 de ani: de la       1 decembrie 1914, când Ettore Alfieri și Ernesto Maserati au fondat „Società Anonima Officine Alfieri Maserati” până în zilele noastre. Aici, clienții și entuziaștii mărcii italiene vor putea găsi desene tehnice și proiecte care urmăresc aproape 60 de ani de istorie Maserati, începând cu anul 1926 și până în anul 1985.

La Maserati Classiche puteți solicita documentația fiecărui model Maserati care a părăsit fabrica de la sfârșitul anilor ’50 până în zilele noastre, reimprimată pe hârtie pergament. „Schema de testare” este probabil cel mai interesant detaliu, deoarece conține datele tehnice ale motorului, codurile de culoare ale caroseriei și ale amenajării interioare, inclusiv covorașele și numărul cheii. Apoi, există de asemenea fișa tehnică; formularul cu ordinea mașinilor; documentația și, în cele din urmă, avizul de expediere respectiv documentul care a însoțit mașina la prima livrare de către producător la reprezentanță. În acest fel, colecționarii vor putea reconstrui trecutul istoric și urmări configurația originală a fiecărei mașini individuale cu documentele de înmatriculare.

Primul serviciu oficial oferit de divizia Maserati Classiche este Certificazione Maserati Classiche, un certificat de autenticitate și originalitate bazat pe o examinare amănunțită a automobilului, care va fi comparată cu documentația prezentă doar în arhiva istorică Maserati. Certificarea este garantată de o comisie internă formată din experți pe această temă, care va examina fiecare detaliu al automobilelor care urmează să obțină acest atestat.

GT-UL MASERATI GHIBLI A ÎMPLINIT 50 DE ANI

Programul „Classiche” este rezervat pentru modelele Maserati stradale cu o vechime de peste 20 de ani, dar care include și seriile speciale indiferent de anul de fabricație al lor, inclusiv modelul supercar MC12 și seriile limitate ale modelului Quattroporte. Certificarea Maserati Classiche include, de asemenea, o serie de servicii de asistență importante, inclusiv gestionarea pieselor de schimb „Classici”. La solicitarea clientului, personalul Classiche va putea urmări restaurarea parțială sau completă a automobilelor, folosind și abilitățile partenerilor istorici ai mărcii.

Pentru fani, este disponibilă colecția de volume intitulată „Maserati Classiche”. O elegantă cutie care conține reeditări de cataloage de piese de schimb, manuale de utilizare și întreținere și cataloage de omologare reproduse fidel. Toate volumele sunt reeditate ca în versiunea lor originală. La acestea se adaugă: copia broșurilor comerciale originale, retipărite grație Archivio Storico Maserati (Arhivei Istorice Maserati); o machetă al modelului la scară 1:43 și schema automobilului. Maserati prezintă cinci noi volume în ediție limitată dedicate modelelor: 3500 GT, Mistral, Khamsin, Ghibli și Biturbo. Seria „Maserati Classiche” este disponibilă de curând la rețeaua oficială de dealeri Maserati și pe site-ul oficial al constructorului auto italian.

 Text: Auto Retro Passion

 Foto: Maserati

Comments are closed.

August 05, 2021