EBERHARD & CO. ALFA ROMEO 11OTH ANNIVERSARY LIMITED EDITION

27 noiembrie 2020
Comments off
827 Vizualizari
Previous Image
Next Image

info heading

info content


 

Un cronograf special realizat de către Eberhard & Co. în doar 110 de exemplare sărbătorește 110 ani de istorie Alfa Romeo. Modelul de cronograf beneficiază de carcasă din oțel, mecanism automat, trei cadrane și un mecanism special de resetare.

Firmele Eberhard & Co. și Alfa Romeo își reînnoiesc colaborarea cu ediția limitată Alfa Romeo 110th Anniversary Limited Edition (ref. 31072), un cronograf aniversar dedicat istoriei Alfa Romeo de 110 ani. În 2019, producătorul elvețian și cel italian au lansat împreună cronograful Quadrifoglio Verde, un model care subliniază legătura profundă dintre cele două mărci în ceea ce privește „performanțele ridicate”.

Ediția limitată Alfa Romeo 110th Anniversary Limited a firmei elvețiene Eberhard & Co. reprezintă omagiul adus a peste un secol de istorie al producătorului auto milanez. În plus, marca elvețiană fondată în anul 1887 este specializată în cronografe iar în anul 1919 a lansat primul model de ceas pentru încheietura mâinii din categoria sa. Modelul de ceas aniversar este un cronograf automatic cu trei cadrane separate propus într-o ediție limitată de doar 110 exemplare numerotate. Acesta beneficiază de o carcasă din oțel de 42 mm diametru și grosime de 13,5 mm cu cadru neted și care se remarcă prin numărul 110 integrat elegant pe cadranul ceasului.

La fel ca la un model clasic, butonul din dreptul orei 2 (mare și inspirat de un piston) permite pornirea / oprirea funcției cronografului. Dar resetarea are loc cu butonul din dreptul orei 3, coaxial cu coroana. „Motorul” său este o mișcare mecanică cu înfășurare automată, cu 28.800 alternanțe pe oră. Carcasa transparentă (închisă cu șase șuruburi în timp ce numărul exemplarului este gravat la exterior) permite o vizualizare a greutății oscilante personalizate cu sigla Alfa Romeo.

Cadranul argintiu (închis cu cristal de safir cu cupolă) are indicatoare scheletizate, indexuri cu cifre romane și o scală tahimetrică la exterior; arată logo-ul Alfa Romeo și numărul 110. Cifra 0 este disimulată într-unul dintre celei trei cadrane ale cronografului, în dreptul orei 3 iar dedesubt este imprimată perioada de existență a brandului Alfa Romeo.

Măsurarea unui timp împărțit are loc cu instrumente mici de diferite diametre. Astfel, minute crono la 3, ore crono la 6 și secunde crono în centru, cu lansetă roșie. Modelul este rezistent la apă până la 30 de metri adâncime și este disponibil în două variante: cu o curea din țesătură cauciucată la prețul de 4.980 Euro sau o brățară din oțel pentru 5.600 Euro.

Text: Auto Retro Passion

Foto: Eberhard & Co

Comments are closed.

August 05, 2021