TAG HEUER CARRERA PORSCHE SPECIAL EDITION

5 februarie 2021
Comments off
341 Vizualizari
Previous Image
Next Image

info heading

info content


 

Cele două nume legendare Porsche și TAG Heuer sunt în sfârșit oficial pe linia de start. Cu această ocazie sunt lansate două noi ediții speciale ale cronografului TAG Heuer Carrera Porsche, care reunesc două povești importante dar și stilul automobilelor sport cu cel al ceasurilor.

De peste o jumătate de secol, TAG Heuer și Porsche au împărțit aceeași loc, respectiv circuitele de viteză iar numele Carrera, a devenit o legendă în rândul fanilor de automobile sport performante și de ceasuri. În respectivele sectoare, cele două branduri s-au intersectat adesea cu istoria lor, între Hollywood – Steve McQueen și Le Mans, fără a fuziona vreodată într-un parteneriat oficial propriu-zis. Astfel, anunțul celor două ediții speciale ale cronografului TAG Heuer Carrera Porsche face senzație, abandonează sugestiile trecutului pentru a privi ceea ce ar putea fi un început de colaborare interesant.

Actorul și pilotul american Patrick Dempsey, star al popularului serial TV “Grey’s Anatomy” și recrutat ca ambasador al mărcii Porsche Design Eyewear, a ținut chiar să menționeze în timpul prezentării ediției limitate de ceasuri: “Este uimitor, pentru că ani de zile am condus Porsche și am purtat un cronograf Tag Heuer. Nu îmi vine să cred că cele două branduri se întâlnesc acum oficial pentru prima dată”.

Perechea de cronografe automate dispun de un mecanism automat Calibre Heuer 02, care are o rezervă de încărcare de 80 de ore, diametru cadranului de 44 mm, carcasa transparentă și funcțiile (ore, minute, secunde, cronograf de 1/4 secunde, contor de 30 de minute, contor de 12 ore, dată). Noutatea absolută o reprezintă desigur, numele constructorului auto din Stuttgart, vizibilă clar pe ramă, cu același caracter folosit pe indici. Diferența o reprezintă, desigur, detaliile, referințele și codurile împrimate pe cele două cronografe, spre deliciul entuziaștilor.

PORSCHE – O ISTORIE DE 70 DE ANI CU MODELE COMPETITIVE

Special Edition cu referința CBN2A1F. BA0643 reflectă designul esențial al curselor, în formele și efectul de asfalt al cadranului, precum și în cureaua împletită din oțel. Culorile iconice ale Porsche, și anume roșu, negru și gri care amintesc, de asemenea, de modelele istorice de ceasuri Heuer, sunt inserate între cadran și segmentele butonului. Masa oscilantă este vizibilă prin carcasa transparentă de cristal și pare reproiectată, ca omagiu adus volanului Porsche.

Twin Special Edition cu referința CBN2A1F. FC6492, dispune de o carcasă impermeabilă realizată din oțel și ceramică, cu până la 10 atmosfere, care combină suprafețele lustruite și satinate cu o carcasă transparentă. Stilul Porsche Carrera este evidențiat în cifrele arabe, care preiau cifrele instrumentelor de la bordul modelelor Porsche. Cadranul realizat din material ceramic are o scală tahimetrică și inscripția Porsche cu roșu. Diferența cea mai mare dintre cele două modele se găsește însă în cureaua de piele, având cusături inspirate din cele ale scaunelor Porsche.

Obiectivul este de a sărbători semnele de excelență ale ambelor branduri, fără însă a le confunda. Cele două modele oferite în ediție limitată sunt următoarele: 5.700 de euro pentru CBN2A1F. BA0643 și 5.500 de euro pentru CBN2A1F. FC6492. Noul cronograf reunește acum oficial tradiția automobilistică a celor mai iubite și dinamice două branduri de lux, un parteneriat care, cu siguranță, nu se va termina aici.

Text: Auto Retro Passion

Foto: TAG Heuer

Comments are closed.

August 05, 2021