GALERIA ȚIRIAC COLLECTION ÎMPLINEȘTE 5 ANI

16 noiembrie 2018
Comments off
2.205 Vizualizari
Previous Image
Next Image

info heading

info content


 

În urmă cu cinci ani pe data de 28 noiembrie era inaugurată galeria Țiriac Collection, singura colecţie personală de automobile și motociclete deschisă publicului. Această impresionantă și valoroasă colecție oferă publicului larg posibilitatea de a admira automobile și motociclete cu adevărat speciale care îmbină într-un mod excepțional valoarea istorică cu forța și dinamismul prezentului. Auto Retro Passion a fost prezent pentru a treia oară la galeria Țiriac Collection după ce anterior a fost prezent la inaugurarea din 28 noiembrie 2013 și la redeschiderea din 30 aprilie 2015.

 Aniversarea a fost marcată printr-un eveniment care a avut loc pe 14 noiembrie începând cu ora 15 în cadrul galeriei Țiriac Collection din Otopeni. Proprietarul colecției, omul de afaceri, Ion Țiriac, a declarat: Sărbătorim un parcurs frumos din existența Țiriac Collection. Am văzut împreună colecția crescând de la 70 de exemplare inițial introduse în galerie, la peste 170 de exemplare, care pot fi admirate la momentul actual″.

Același Ion Țiriac a mai declarat în cadrul evenimentului aniversar: “Întotdeauna m-a fascinat această relație între om și mișcare, în special mașină și motocicletă. Când ai o pasiune și găsești mijloacele de a o pune în practică este important să o duci într-o zonă vizibilă și să încerci să o distribui. De aceea, astăzi stăm în fața acestor exponate”.

Utilizatorii aplicației mobile Țiriac Collection care a fost realizată în 2017 au avut ocazia să vizualizeze evenimentul ce marchează această aniversare specială prin intermediul unei transmisiuni de tip live-streaming, disponibilă exclusiv în cadrul aplicației. Transmisiunea online a surprins în timp real principalele momente ale evenimentului aniversar găzduit la galeria Țiriac Collection. Pe parcursul transmisiunii live, utilizatorii aplicației mobile Tiriac Collection au fost invitați într-o călătorie fascinantă de-a lungul istoriei galeriei.

Pe lângă jurnaliști, la evenimentul aniversar au mai fost prezenți inclusiv personalități din lumea sportului, business-ului și auto, dar și un grup de copii cu vârste cuprinse între 5 și 6 ani, care au beneficiat de un tur cu prezentarea colecției care îi poartă numele fostului mare tenisman Ion Țiriac.

În galeria Țiriac Collection pe o suprafață totală de 4.300 metri pătrați sunt expuse peste 170 de automobile și motociclete emblematice produse începând din 1899 și pâna la supercar-uri de ultimă oră, ce însumează mai mult de 30.000 de cai putere. Unele exemplare din colecție au aparținut marilor case regale, lumii artistice și sportive și au fost premiate în cadrul unor concursuri de eleganță la nivel mondial. Exemplarele expuse beneficiază de o mentenanță continuă, care este asigurată de o echipă de specialiști.

Omul de afaceri Ion Tiriac are în colecția sa circa 400 de exemplare iar periodic, în configurația expoziției vor interveni îmbunătățiri. O parte din cele expuse vor fi înlocuite cu altele care sunt acum ținute departe de ochii publicului. De asemenea, Țiriac Collection este singura colecție privată din lume în care sunt incluse toate cele șapte serii ale modelului Rolls Royce Phantom.

Din 2013 și până în prezent, peste 80.000 de vizitatori au admirat colecția de automobile și motociclete.

Galeria Țiriac Collection este situată pe Calea Bucureştilor nr. 289, vizavi de Aeroportul Internaţional Henri Coandă, poate fi vizitată de vineri până duminică în intervalul orar 10:00-19:00. Cu doar 15 lei aveți acces la un univers formidabil, plin cu cele mai interesante modele de automobile și motociclete din istorie.

 

Text & Foto: Auto Retro Passion

Comments are closed.