EXPOZITIE 100 DE ANI MASERATI

24 iunie 2014
Comments off
1.727 Vizualizari

Previous Image
Next Image

info heading

info content


 

In data de 18 iunie la Muzeul Enzo Ferrari din Modena, a fost inaugurata o expoziție dedicată implinirii a 100 de ani de la infiintarea marcii Maserati cu modelele sale cele mai importante de stradă si de competitie.

Expoziția inaugurata de către Adolfo Orsi jr. va fi deschisă până în ianuarie 2015 și cuprinde un total de 21 de modele de strada si de competitie, care vor fi inlocuite cu altelele la fel de celebre în lunile următoare.

La eveniment au participat, printre alții, CEO-ul Maserati Harald Wester, președintele Ferrari, Luca Cordero di Montezemolo si directorul muzeului Ferrari, Antonio Ghini. Invitatul de onoare al evenimentului a fost celebrul pilot britanic Sir Stirling Moss care a obtinut in anii ’50 la volanul modelului 250F unele din cele mai importante succese din cariera lui.

Printre cele mai importante piese de competitie expuse vizitatorilor care amintesc de istoria Maserati se inumara Type 26, primul model ce a purtat numele Maserati, V4 Sport Zagato din 1929, care a stabilit recordul de viteză cu pilotul Baconin Borzacchini si recarosata in 1932 de carosierul Zagato, Tipo 60 Birdcage din 1960 avand un sasiu realizat din zeci de tuburi metalice sudate care asigură rigiditate și ușurința în același timp.

Printre modelele de strada merita amintite 1500 A6 din 1947 carosat de Pinin Farina, 3500 GT Touring model 1957, 5000 GT din 1959 care a apartinut Sahului Persiei și Quattroporte model 1965, care a aparținut actorului Marcello Mastroianni.

La inaugurarea expozitiei de la muzeul Enzo Ferrari din Modena pentru a sărbători centenarul Maserati au fost prezenti numerosi piloti care au concurat pe modelele de competitie ale constructorului italian precum: Maria Teresa de Filippis, Edward Govoni, Emilio Giletti și binenteles britanicul Sir Stirling Moss. Acesta din urma facand chiar un mic clasament cu modelele produse in Viale Ciro Menotti cu care a concurat: pe primul loc 250 F pentru rapiditate și manevrabilitate, pe locul doi S 300 pentru echilibrul și ușurința de conducere, al treilea Tip 61 Birdcage, care combină caracteristicile celorlalte două, dar are un motor mai docil.

Text: Auto Retro Passion
Foto: Ruoteclassiche

 

Comments are closed.

August 05, 2021