CLASICUL ASTON MARTIN DB6 CU PROPULSIE ELECTRICA

19 decembrie 2018
Comments off
1.408 Vizualizari
Previous Image
Next Image

info heading

info content


 

Constructorul britanic Aston Martin va putea oferi în curând serviciul (reversibil) de a transforma un model clasic într-un model electric. Un prim exemplu îl reprezintă conversia unui model DB6 MKII Volante din 1970.

Business-ul cu modele clasice intenționează să pătrundă pe toate nișele iar acum, în mod inevitabil, tema începe să implice inclusiv cel mai la modă tip de propulsie, cea electrică.

În acest sens, Aston Martin prezintă un exemplu de transformare a unui model istoric într-un model cu propulsie electrică. Brandul britanic inserează această inițiativă ca parte a strategiei sale mai largi de a adopta o filozofie mai consistentă față de proiectul ″impact cu zero emisii″, care se va materializa în modelul Rapide EV al cărui dezvoltare este acum aproape de finalizare precum și în noi modele sub brandul său Lagonda.

Obiectivul britanicilor este de a stabili o filozofie diferită față de trend-ul actual, care vede modelele istorice din ce în ce mai supuse interdicțiilor și limitarea lor în utilizare. Confruntați cu o legislație din ce în ce mai restrictivă asupra modelelor clasice, Aston Martin răspunde la acestă ″problemă″ oferind posibilitatea de a transforma un model de patrimoniu într-un vehicul cu emisii zero. Astfel, se rezolvă atât protecția mediului cât și protejarea patrimoniului istoric cu garanția că, în orice moment, automobilul respectiv să revină la condițiile sale originale respectiv propulsia convențională.

Primul rezultat al acestui serviciu de tip conversie reversibilă fost pus în aplicare pe un model DB6 MKII Volante din 1970. Sub caroseria retro a modelului clasic DB6 MKII Volante prezentat, se găsește o tehnică de ultimă oră cu zero emisii. Conversia reversibilă Heritage EV a unui model istoric Aston Martin constă în înlocuirea motorului și transmisiei originale cu un sistem de propulsie electric montat pe aceeași suporți originali și care utilizează o tehnologie dezvoltată și testată pe prototipul Rapide E care va fi introdus cu unele modificări în producția de serie. Modelul clasic cu propulsie electrică rezultat va fi astfel, protejat de toate inițiativele instituite pentru a reduce impactul autovehiculelor cu combustie asupra mediului fiind un automobil responsabil din punct de vedere social, dar care va rămâne un model Aston Martin original în proporție de 100%. În orice moment, clientul poate restabili condițiile inițiale ale automobilului clasic prin reasamblarea motorului și a transmisiei originale.

Andy Palmer, președinte al Aston Martin Lagonda și al grupului din care face parte firma, a declarat că, conducerea firmei este foarte conștientă de presiunea socială cât și de cea asupra mediului care generează din ce în ce mai multe temeri proprietarilor de modele clasice și care va duce la o descurajare tot mai mare pentru utilizarea acestora. Același Palmer a mai adăugat: “Cu toate acestea”, am încercat de ceva timp să găsim o soluție pentru a ne proteja clienții și pasiunea lor pe termen lung cu modelele noastre”. De asemenea, Paul Spires, președintele Aston Martin Works a concluzionat: ″Programul nostru pentru al doilea secol de viață Aston Martin, cuprinde nu numai dezvoltarea unor noi modele, ci și conservarea patrimoniului nostru istoric.″

Text: Auto Retro Passion

Foto: Aston Martin

Comments are closed.

August 05, 2021