BREITLING A REEDITAT UN CRONOGRAF CLASIC DIN ANII 50

15 aprilie 2020
Comments off
196 Vizualizari
Previous Image
Next Image

info heading

info content


 

Conform tendinței actuale, marile branduri de ceasuri fac din ce în ce mai des câte un important pas către tradiția lor istorică și reeditează câte un model clasic. De această dată, este vorba despre producătorul elvețian Breitling care a ales să reînvie un impresionant model de cronograf din anii ’50.

Realizat la alegere cu trei tipuri diferite de metale (oțel, aur roz și platină), noul model Breitling AVI Ref. 765 1953 Reedition este o recreație fidelă a unui cronograf foarte apreciat care a făcut parte din catalogul producătorului elvețian în anii ’50.

Având un diametru de 41 mm, stilul noului model de ceas care este unul de la mijlocul secolului, este asigurat de un cristal cu cupole extrem de înalte, un geam înșurubat, un cadran mat, indicatoare numerice și o iluminare vintage. La suprafață, se găsește calibrul personalizat B09, un remontoar care renunță la dată, dar care oferă un cronograf de 12 ore și o rezervă de 70 ore.

Considerăm că noul ceasul are un look fantastic, acuratețea stilului său poate fi considerat chiar un tribut adus modelului din urmă cu aproape 70 de ani. Nouă ne-a plăcut în mod deosebit cele două butoane laterale și coroana cronografului, indicatoarele drepte și marginile pătrate poziționate în sub-cadranul din dreapta.

Modul în care acest model de ceas a fost reeditat este similară cu modul în care alt mare producător elvețian, Omega, a realizat versiunile moderne ale unor modele clasice de la jumătatea secolului, cum ar fi Seamaster 300 și Speedmaster. Acest lucru nu poate decât să bucure pasionații și colecționarii unor astfel de modele exclusive.

Fiecare dintre cele trei modele AVI Ref. 765 1953 Re-Editions este limitat la un număr diferit de exemplare și oferit la un preț deasemenea diferit. Astfel, 1953 de exemplare vor fi realizate din oțel pentru un preț de 7.900 franci elvețeni fiecare, 253 de unități în versiunea din aur roz la prețul de 21.000 franci elvețieni fiecare și 153 de bucăți din platină care vor costa fiecare 39.000 franci elvețieni.

Comercializarea noului model cronograf de la Breitling a demarat la începutul acestei luni.

Text: Auto Retro Passion

Foto: Breitling

Comments are closed.