ASTON MARTIN DB5 AL LUI JAMES BOND REVINE

25 august 2018
Comments off
1.499 Vizualizari
Previous Image
Next Image

info heading

info content


 

Constructorul auto britanic Aston Martin, în colaborare cu EON Productions, compania de producție cinematografică, care a realizat toate filmele din seria James Bond va realiza o serie limitată din modelul DB5 condus de Sean Connery în filmul ″Goldfinger″.

Bazându-se pe succesul fenomenului de ″Continuare Car″ – reproducerea de calitate a modelelor iconice și certificate de aceași constructori auto pe care le-au construit în trecut, Aston Martin i-a luat prin surprindere pe colecționarii auto cu o idee genială: DB5 al celui mai faimos agent secret din lume va fi construit în 25 de exemplare, cu primele livrări stabilite către clienți în anul 2020. Acestei inițiative i se alătură altui proiect lansat de constructorul britanic din Gaydon: realizarea unei serii limitate de 25 de unități din celebrul model DB4 GT din 1959.

Aston Martin DB5 în versiunea 007 va fi echipat cu toate accesoriile și armele special care au echipat exemplarul folosit pentru filmarea din ″Goldfinger″, inclusiv dispozitivul rotativ care permite schimbarea plăcuțelor de înmatriculare a mașinii și care au fost dezvoltate de Chris Corbould, specialist în efecte speciale și câștigator de Oscar. După debutul de succes din filmul “Goldfinger” (1964), DB5 a aparut în alte sase filme a seriei cu James Bond: “Thunderball” (1965) din nou cu Sean Connery, “Golden Eye” (1995) și “Tomorrow Never Dies” (1997) cu Pierce Brosnan și de trei ori alături de Daniel Craig în “Casino Royale” (2006), “Skyfall” (2012) și “Spectre” (2015).

″Combinația dintre Aston Martin și James Bond este o sursa de mare mandrie″, a declarat președintele și totodată administratorul Aston Martin, Andy Palmer House, care nu are nici un dubiu: ″DB5-ul în versiunea James Bond, este o excelentă mașină pe care fiecare fan adevărat ar dori să o dețină “. Având în vedere că pentru foarte mulți fani acest automobil – care nu a fost aprobat pentru utilizarea pe drumurile publice – va rămâne un vis și asta nu numai din cauza numărului mic de unități produse, ci pentru că fiecare dintre cele douăzeci și cinci de exemplare DB5 ″Goldfinger″ costă 2.750.000 lire sterline, fără taxe. Pe lângă cele 25 de exemplare, vor mai fi costruite alte trei exemplare – câte unul pentru Aston Martin și Eon Productions, iar al treilea va fi vândut pentru acte de caritate.

Text: Auto Retro Passion

Foto: Aston Martin

Comments are closed.