MAMAIA CLASSIC SHOW 2018

28 august 2018
Comments off
1.910 Vizualizari
Previous Image
Next Image

info heading

info content


 

În data de 25 august, Retromobil Club România (RCR) prin filiala din Constanța a clubului, a organizat evenimentul ″Mamaia Classic Show″. Evenimentul, ultimul de acest fel din această vară de la malul mării, a reunit un număr de circa 30 de automobile retro.

Aflat la prima ediție, evenimentul ″Mamaia Classic Show″ din acest an, este, conform cunoscătorilor din acest domeniu, continuatorul altor evenimente de succes de acest gen care     s-au desfășurat în stațiunea Mamaia în prima jumătate ai anilor ’70  în timp ce ultimele s-au desfășurat în anii 2008 și 2009 și la care au fost acordate premii asemănătoare cu cele ale multor concursuri de eleganță.

 La acest eveniment au participat un număr de circa 30 de automobile istorice având anul de fabricație cuprins între 1937 și 1988. Dintre acestea s-au remarcat în special modelul interbelic Hansa 1100 Cabriolet cu anul de fabricație 1937 și care a fost supus de curând unui amplu proces de restaurare, un excelent conservat MG TD model 1952, prezent în premieră la un astfel de eveniment, un ultra performant Chevrolet Camaro SS model 1969, două exemplare tip replică de Cobra 427 și nu în ultimul rând, un deosebit de rar model Aro 304 fabricat în 1978 special pentru fostul conducător de stat Nicolae Ceaușescu, fiind unul din cele doar 6 exemplare construite și care dispunea de dotări premium pentru acea perioadă, precum: trapă electrică Webasto, tapițerie din piele, măsuțe din lemn pentru locurile din spate și bar.

Evenimentul, realizat în colaborare cu Primăria Constanța, s-a bucurat de o vreme însorită și nu a trecut neobservat, bijuteriile pe patru roţi, fiind expuse în două din cele mai importante locații din stațiunea Mamaia: piațetele de la Cazino și cea din fața hotelului Rex și au străbătut într-o paradă întreg bulevardul stațiunii Mamaia.

Constănțenii, dar și turiștii sosiți în piațeta de la Cazino au fost fascinați de diversitatea și starea excelentă a automobilelor clasice participante și au avut posibilitatea asemenea multor concursuri de eleganță să voteze automobilul preferat în funcție de care au fost înmânate premiile pentru automobilele câștigătoare.

Evenimentul de la Constanța s-a desfășurat după următorul program: 15:00-16:00 în parcarea vis – a – vis de pasarela din dreptul hotelului Rex din Mamaia prima expoziție și sedință foto unde după o stationare de aproximativ o oră s-a plecat în paradă având ca antemergător o replică a unui exemplar Dacia 1300 de miliție din 1978, pe bulevardul principal din stațiunea Mamaia spre capătul stațiunii până la ultimul sens giratoriu după care a urmat returul până la primul sens giratoriu din dreptul Aqua Magic iar de aici automobilele participante s-au îndreptat către piațeta de la Cazino începând cu ora 17:00 unde a avut loc expoziția finală și decernarea premiilor până în jurul orei 21:00.

Cele mai multe voturi din partea publicului au mers către senzaționalul Shelby Cobra 427 Replica cu numărul 19 de concurs, urmat de Aro 304 și Buick Roadmaster Custom. Pe lângă acestea, organizatorii au mai acordat alte două premii importante: ″Veteranul Ediției″ oferit modelului Hansa 1100 Cabriolet din 1937 și ″Cel mai sexi automobil″ obținut de un Porsche Speedster Replica construit în 1977.

 Text & Foto: Auto Retro Passion

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.