Rolls-Royce-ul lui Freddie Mercury, scos la licitatie

10 ianuarie 2013
Comments off
1.051 Vizualizari

Previous Image
Next Image

info heading

info content


Pe data de 12 ianuarie, cunoscuta casa de licitatii britanica Coys va scoate la licitatie Rolls Royce-ul care a apartinut lui Freddie Mercury, liderul celebrei formatii britanice Queen. Licitatia va avea loc la  National Exhibition Center din Birmingham, în cadrul salonului Autosport International, un eveniment în care vor fi expuse la o numeroase automobile clasice si de competitii.

Este vorba de un model Silver Shadow fabricat in 1974 si care a fost achizitionat in 1979 de catre firma Goose Productions care apartinea lui Freddie Mercury. Automobilul a fost condus de catre soferii artistului intrucat acesta nu detinea permis de conducere. Dupa moartea cantaretului in 24 noiembrie 1991, automobilul a fost pastrat in garaj de catre sora acestuia si a fost utilizat ultima oara in anul 2002 cu ocazia premierei filmului muzical ”We Will Rock You” inspirat din cariera formatiei Queen.

Aflat in stare originala, excelenta si avnad numarul de înmatriculare WLX 293M, Rolls Royce-ul dispune de interor din piele gri, finisari din lemn, inchidere centralizata, geamuri electrice, telefon si radio casetofon. Automobilul despre care autenticitate a fost confirmata intr-o scrisoare chiar de Jim Beach, fostul manager al lui Freddie Mercury, a parcurs 62.000 mile (circa 99.000 km) iar valoarea estimată este între 9 – 11.000 de lire sterline(11-14.000 de euro).

Text: Auto Retro Passion
Foto: Coys

 

Comments are closed.

August 05, 2021