MAI…CLASIC CONSTANTA 2015

11 mai 2015
Comments off
1.265 Vizualizari

Previous Image
Next Image

info heading

info content


Pe data de 9 mai,   Tomitan’s Classic Club Constanta si Retromobil Club Romania  au organizat la Constanta, in Piata Ovidiu, a doua editie a evenimentului „Mai… Clasic“. In baza votului publicului prezent in Piata Ovidiu a fost decernat titlul Best of Show unuia din vehiculele istorice participante.

Pentru aceasta editie a evenimentului constantean au fost selectate 35 de automobile clasice avand anul de fabricatie cuprins intre 1924 si 1980. Dintre acestea un numar de opt vehicule istorice interbelice fiind inscrise la raidul „Retromobil in Turul Romaniei” care se desfasoara intre 8 – 16 mai. Deasemenea a fost expus si primul automobil ce a apartinut Regelui Mihai. Este vorba de un Morris Minor model 1929 primit cadou de acesta la implinirea varstei de 8 ani. Automobilul istoric aflat in stare pentru restaurare apartine unui colectionar constantean si va fi supus unui amplu proces de restaurare la un restaurator britanic specializat pe acest model.

In centrul vechi, automobilele clasice inscrise au facut senzaţie în fata vizitatorilor si au putut fi admirate in intervalul orar 10 – 18. Printre acestea au atras atentia in special Dodge-ul DG6 model 1936, Buick-ul Special 8 din 1938 si Rolls Royce-ul Silver Down fabricat in 1954.

Pe langă ocazia de a admira automobilele clasice si de a se poza cu ele, publicul a putut vota cel mai frumos model prezentat, introducand într-o urnă speciala un biletel cu numărul de concurs afisat în geamul fiecarei masini. Mai mult de jumatate dintre voturi le-a primit automobilul clasic Chrysler Royale model 1939, aflat in proprietatea unui colectionar constantean. Trofeul primit a fost special executat de artistul plastic Mircea Enache.

A doua zi, incepand cu ora 10:30 automobilele istorice prezente la eveniment au participat la o parada pe traseul str. Mircea cel Batran – Bd. Tomis – Bd. Alexandru Lapusneanu – Satul de Vacanta – statiunea Mamaia avand ca punct terminus hotelul Vega din statiunea Mamaia unde automobilele au fost expuse aproximativ 30 de minute.

Text & Foto: Auto Retro Passion

Comments are closed.