GIRARD-PERREGAUX TORBILLON THREE FLYING BRIDGES – ASTON MARTIN EDITION

15 iulie 2021
Comments off
166 Vizualizari
Previous Image
Next Image

info heading

info content


 

În urma parteneriatului la nivel înalt dintre elvețienii de la Girard-Perregaux și britanicii de la Aston Martin, a rezultat un exclusiv și valoros ceas de colecție denumit Tourbillon Three Flying Bridges – Aston Martin Edition realizat într-o serie limitată și oferit la un preț pe măsura prestigiului celor două branduri premium.

De când parteneriatul dintre prestigiosul producător elvețian de ceasuri Girard-Perregaux și emblematicul constructor britanic de automobile de lux Aston Martin, a fost anunțat în februarie 2021, cooperarea dintre cele două părți până în acel moment s-a limitat la colaborări de publicitate și sponsorizare. Cu toate acestea, pe măsură ce parteneriatul intră în cea de-a cincea lună, Girard-Perregaux a dezvăluit primul său ceas în ediție limitată comemorativ conceput în colaborare cu Aston Martin, unul care reprezintă punctele forte ale ambelor branduri.

Deși ambele companii s-au dovedit capabile uneori de performanțe la nivel mondial, fără îndoială, cele mai definitive aspecte atât în cazul Girard-Perregaux, cât și Aston sunt atât etosul elegant, orientat spre design al companiilor, cât și îmbinarea patrimoniului profund cu designul modernist, orientat spre viitor. Într-o conversație recentă cu fondatorul BlogtoWatch, Ariel Adams, CEO-ul Girard-Perregaux Patrick Pruniaux, a făcut ecou acestui sentiment, susținând că asemănările dintre perspectivele celor două mărci „au făcut parteneriatul ușor. Girard-Perregaux a dorit să colaboreze prompt cu un brand atât de celebru, orientat spre design”. Noua ediție limitată Girard-Perregaux Tourbillon with Three Flying Bridges – Aston Martin Edition reflectă această linie de gândire într-un mod spectaculos, cu o filozofie complexă și sculpturală, care se prezintă ca fiind mai luxoasă și mai orientată spre stilul de viață decât lansările cronografului sportiv care tind să domine parteneriatele cu brandurile auto.

Deși carcasa din titan clasa 5, acoperită cu un material denumit DLC (Diamond Like Carbon)  negru, de 44 mm, a noului Girard-Perregaux Tourbillon with Three Flying Bridges – Aston Martin Edition, poate părea simplă la prima vedere, marca înfrumusețează designul cu detalii unice, aproape arhitecturale. Profilul general al carcasei este elementar, cu elemente de fixare a curelei înclinate și ușor curbate, o carcasă centrală cilindrică cu față plană, acoperită cu o coroană mică personalizată. Însă caracteristica sa principală o constituie rama sau mai degrabă lipsa acesteia. Cristalul safir de formă mai puțin obișnuită se întinde până la laturile carcasei iar Girard-Perregaux a creat un cadru pentru cadran cu o soluție mai puțin convențională.

În loc de o ramă externă, marca folosește formele unice ale indicatoarelor orei și minutelor pentru a crea o margine vizuală pentru cadran, formând contraforturi înalte și unghiulare împotriva cristalului de safir. Este o soluție vizuală care poate să nu fie chiar pentru toate gusturile, dar, fără îndoială, prezintă o perspectivă unică și un sentiment de creativitate. O casetă de cristal de safir asortată, formează carcasa ceasului, cu numere de serie și informații de referință gravate pe marginea exterioară verticală. Deși pare surprinzătoare, această soluție cu o schema transparentă și vizibilitate ridicată are o durabilitate ridicată și oferă o rezistență la apă de până la 30 de metri adâncime.

Cu aspectul său personalizat, aproape plutitor, al mecanismului Girard-Perregaux Tourbillon with Three Flying Bridges – Aston Martin Edition, ceasul nu are cadran real în sens tradițional. În afara indicatoarelor menționate mai sus și a unor componente cu schelet futurist, sub cristalul expansiv se găsește mecanismul în sine.

În ceea ce privește performanța mecanismului automat tourbillon GP09400-1683 din interiorul modelului Girard-Perregaux Tourbillon with Three Flying Bridges – Aston Martin Edition, este mai puțin spectaculoasă decât aspectul său, dar totuși solidă. Cel mai izbitor element aici este tourbillonul, extrem de ușor, cu ansamblul complet de 79 de componente, care are un diametru de 10 milimetri și care cântărește doar 0,25 grame. Această greutate minimă ajută la reducerea cerințelor de cuplu din mișcare, îmbunătățind performanța rezervelor de putere. Rezerva de putere în sine reflectă acest lucru, oferind 60 de ore respectabile la o rată de ritm de 21.600 bph.

Cureaua este din piele neagră de vițel iar numele constructorului auto britanic a fost inscripționat cu cerneală fosforescentă pentru a se evidenția în lumina slabă. Designul este de așa natură încât să amintească de modelele de competiție Aston Martin din trecut.

Producția modelului Girard-Perregaux Tourbillon with Three Flying Bridges – Aston Martin Editionva fi limitată la doar 18 exemplare, fiecare costând 146.000 de dolari.

Text: Auto Retro Passion

Foto: Girard-Perregaux

Comments are closed.

August 05, 2021