BASELWORLD 2018

10 aprilie 2018
Comments off
1.129 Vizualizari
Previous Image
Next Image

info heading

info content


 

Cea mai mare expoziție de ceasuri din lume, Baselworld din Elveția, este unul din puținele expoziții unde tehnologia analogică este, în mod definitiv, peste cea digitală. Acestea au fost modelele favorite, care și-au făcut debutul pe piața la show-ul din acest an.

Rolex GMT-Master II Pepsi

Primul GMT-Master de la Rolex cu ramă Pepsi a fost lansat în 2014. Acest nou model – numar de referinta #126710, ne face plăcere să constatăm, că este construit din otel Oyster și poseda un mecanism nou și mai eficient, un Cerachrome bidirectional și este dotat cu o curea clasica Jubilee care, până acum, fusese rezervată pentru modelele Datejust. Noul model este considerat printer specialiști drept un triumf.

Breitling Superocean Heritage B01 Chronograph

Breitling a prezentat colecția “Superocean” la show-ul de anul trecut, și, în timp ce modelul lor “data și ora” posedă un mecanism personalizat (de fapt asigurat de Tudor), modelul cronograf utiliza un mecanism comun, de stoc, ETA/Valjoux. Acest element a fost schimbat în 2018, noul cronograf Superocean Heritage II este prevazut cu un mecanism de o tehnologie impresionanta B01, marca Breitling. La 44 mm, este un ceas destul de mare, dar credem că estetica retro îi diminueaza per ansamblu dimensiunile. Brățara tip plasă este de asemenea elegantă.

Hublot Big Bang Unico 42mm

Cei care au constata că nu pot purta versiunea de 45 mm Hublot’s Big Bang Unico, pot să rasufle usurați acum, deoarece cei de la Hublot au prezentat o versiune mai mica de 42 mm. Mecanismul marca Hublot este utilizat în multe din ceasurile lor. Totusi, până acum, după numeroase cercetări și inovatii pentru a-i reduce inteligent dimensiunile, nu a fost oferit într-o carcasă mai mică. Dar, nu trebuie să fiți îngrijorați, este același cronograf cu dublă antrenare ca și modelul mai mare, vizibil în toată frumusețea sa prin geamul transparent.

Patek Philippe 5270P Perpetual Calendar Chronograph cu cadran Salmon

2018 va fi întotdeauna cunoscut ca anul în care cei de la Patek Philippe au trecut la Instagram. Înainte de Baselworld, ultimul producător independent de ceasuri din Geneva, deținut de o familie, s-a înscris pe platforma socială atât de populară, și a surprins pe toată lumea prezentând două ceasuri, unul dintre ele fiind o versiune a lui Pilot Travel Time cu o elegantă combinație de aur roz și cadran maro. La show-ul propriu-zis, modelul nostru favorit al celor de la Patek a fost 5270 P – Perpetual Calendar Chronograph, platinat, cu cadran Salmon și numere arabe. E pur și simplu un model uluitor.

Zenith Type 20 Chronograph Ton Up

Zenith’s Type 20 Chronograph Ton Up preia un ceas proiectat în mod special pentru piloți și il schimbă fundamental, reinterpretând-ul pentru comunitatea de motocicliști “de stradă”. Pentru 2018, marca Zenith a aparut cu un “amenințător” cadru complet negru într-o singură versiune doar cu oră, completată cu o curea asortată din piele întoarsă. Cel mai bun detaliu la acest ceas, este că s-ar integra perfect și la bordul unui avion de epocă biplane

Bell & Ross Vintage BR-V2 Steel Heritage

Un fel de combinație dintre numeroase ceasuri retro de tip aviator sau subacvatic ale diverselor mărci, poate fi considerat design-ul celor 2 noi versiuni ale seriei Bell & Ross Vintage BR-V2 Steel Heritage, care este unul minimal, de o frumusețe aparte, și, cum nu este tot timpul cazul cu reinterpretările moderne ale unor obiecte retro, foarte rafinat. În mod special remarcăm numerele ți marcajele de culoarea nisipului, desenate să apară ca tritiul învechit, și contrastantul roșu al mențiunii de adâncime de pe cadran, ce ar putea fi asociat mai degrabă cu rarele Rolex Submariners.

Tag Heuer x Bamford Watch Department Monaco

Anul trecut, Tag Heuer a anunțat că, Bamford Watch Department va fi cel ce va personaliza ceasurile sale în mod oficial. Acum, marca a dezvăluit o ediție specială Monaco din fibră de carbon creată împreună cu Mayfair boutique. Cu o dimensiune de 39 mm (în ciuda construcției din carbon) și menținând clasicul buton pe stanga, credem că ceasul are de fapt un ton mai degraba rezervat. Și dacă vă place albastrul marin ca si majoritatea specialiștilor, veți fi de acord că Tag va da lovitura cu aceast model.

Parmigiani Fleurier Type 390 pentru Bugatti Sport

La începutul acestui an, s-a scris pe larg despre Parmigiani Fleurier Type 390, un ceas de mână inovativ ce parcă întruchipează un Bugatti Chiron, împreuna cu managerul de design interior de la Molsheim, Etienne Salomé. Acum, cu lansarea noului supercar Chiron Sport la Geneva de acum 3 săptămâni, Parmigiani a dezvaluit o piesă unică în aceleași culori roșu și negru ca și supercarul de 261 mile/h. După cum ne așteptam, piesa are un preț, de asemenea enorm, în valoare de 300.000 USD.

Omega Speedmaster Dark Side of the Moon Apollo 8

Ultimul ceas din seria Omega ‘Dark Side of the Moon’ Speedmasters, marchează a 50-a aniversare de la prima orbită în jurul Lunii a lui Apollo 8. Poseda un cadran tip “schelet” cu accente de un galben contrastant, și la suprafață, este angrenat de o variantă customizată a mecanismului din 1861 (o parte a acestuia este vizibilă printr-o decupare în cadran). La 44.2 mm, este un ceas masiv, dar pare destinat să atragă atenția celor pasionați de ceasornicărie.

Nomos Glashütte Autobahn

O creație complet nouă a ceasornicarului de origine germană Nomos Glashütte, sunt cele trei piese ce compun colecția Autobahn care își iau inspirația de la cadranele de bord analogice ale automobilelor. Proiectat în colaborare cu studioul Aisslinger, aceste ceasuri automatice sunt pline de detalii complicate ce par sa te roage sa le descoperi îndeaproape. Dacă sunt prea complicate, asta o să decidă potențiali clienți

Tudor Black Bay GMT

Daca nu îți poți permite cei 8.800 franci elvețieni necesari pentru un Rolex GMT-Master II, compania sa geamană din Geneva, Tudor, a dezvăluit de asemenea o piesă cu rama “Pepsi”  – Black Bay GMT, cu un preț de numai 3.700 franci elvețieni. Și mai mult, este pus în mișcare de un mecanism marcă proprie cu angrenaj adițional GMT. Acest ceas este o dovadă în plus că Tudor își ascultă bine comunitatea dedicată fanilor.

Text: Auto Retro Passion

Foto: Rolex / Parmigiani Fleurier / Breitling / Patek Philippe / Bell & Ross / TAG Heuer / Nomos Glahütte / Omega

 

Comments are closed.