5 MODELE NOI LA SIHH 2018

4 martie 2018
Comments off
1.195 Vizualizari
Previous Image
Next Image

info heading

info content


 

Salonul SIHH de la Geneva este o oportunitate pentru producătorii de ceasuri din Elveția și din lume de a-și seta noile standarde pentru anul ce va urma și de a arăta cunoscătorilor că au fost atenți la cererile acestora. Acestea au fost, în opinia specialiștilor, cele cinci modele noi favorite prezente anul acesta.

Cronograful “Magic”

Într-un caz remarcabil de maiestrie, A. Lange & Söhne’s a prezentat noul “Triple Split” – primul cronograf cu “capturare” cu triplu secundar din lume. De aici, rezultă că acesta , poate măsura două  evenimente concurente până la 12 ore prin cronometrarea simultană a secundelor, minutelor și  a orelor. Dacă, până acum, un cronograf cu “capturare” era capabil să cronometreze două evenimente doar până la o durată de 30 de minute, noul model cu triplu secundar reprezintă o performanță extraordinară pentru un producător de ceasuri precum Lange & Söhne’s. Doar 100 de “Triple Split” vor fi produse  –  toate realizate în aur alb de 18 carate.

Vorbeste cu smartphone-ul

Noul concept Ressence Type 2 e-Crown reprezintă încă o noutate în domeniul ceasornicariei mecanice. Tehnologia digitală incorporată permite acestui ceas mecanic să fie setat de la un smartphone, ajustarea automată cu un nou fus orar, precum și resetarea prin apasarea unui buton. După cum sugerează și numele, acest ceas este doar un concept de studiu și nu este de vânzare. Acesta oferă o fascinantă proiecție în ceea ce privește viitorul ceasornicariei – o industrie de veacuri care trebuie să fie prima care înțelege că a fi în pas cu timpul este foarte important.

La moda

Reinterpretarile și reactualizarile unor modele clasice sunt printre favoritele colecționarilor de ceasuri din zilele noastre. Producătorul  Jaeger – Le Coultre le-a atins punctul sensibil acestora cu noul model Polaris Memovox, o ediție limitată ca un omagiu adus originalului Polaris, legendarul model ajuns la a 50-a aniversare. Cu liniile sale atemporale și de o simplitate clasică a carcasei de 42 mm, acesta reprezintă o reinterpretare cu un aer de prospețime a unui ceas cunoscut și îndrăgit. Toată stima pentru  Jaeger – Le Coultre.

Începe ca și cum ai continua

Prin raftul de “piese” expuse de IWC Schaffhausen pentru a marca a 150-a aniversare a mărcii, acesta a intrigat tributul adus de IWC ediției limitate cu modelul Pallweber – “150 Years” . Acesta reprezintă o reinterpretare fidelă a ceasului de buzunar Josef Pallweber  – pe care l-a patentat în 1883 și ulterior l-a licențiat cu IWC –  dar pentru purtat la mână. Trei discuri rotative separate afișează minutele și orele în două ferestre, în timp ce tradiționalul cadran ce afișează secundele este poziționat sub ele. Incastrat într-o elegantă carcasă din aur de 18 carate, contrastând cu o curea neagra din piele de aligator, este una din cele mai frumoase piese prezentate la salonul elvețian.

 “Dublu”

Ok, deci acest ceas nu a fost strict prezentat la  SIHH, ci mai degrabă la Agenhor în imediata apropiere e Genevei. Dar, efectiv nu a putut fi trecut cu vederea. Pentru cei care nu au fost pe deplin convinși de design-ul inovativ al piesei de debut a celor de la Singer Reimagined, cronograful “Track 1”, se presupune că piesa actualizată “Geneva Edition” – afișând o subtilă și aproape clasică, nuanță de aur galben – ar trebui să îi cucerească pe clienți. Noul cadran este în acelasi timp unul rarefiat și convențional în design      (în nici un caz acesta nu e un lucru rău), în timp ce mecanismul AgenGraphe care este extrem de complex, este situat dedesubtul acestuia. Prețul acestuia – 72.000 de franci elvetieni fără taxe.

Text: Auto Retro Passion

Foto: Singer Reimagined / IWC Schaffhausen / Jaeger-LeCoultre / Ressence / A. Lange & Söhne 

Comments are closed.