RETROPARADA PRIMAVERII 2015

21 aprilie 2015
Comments off
1.129 Vizualizari
Previous Image
Next Image

info heading

info content


 

Pe data de 18 aprilie, Retromobil Club România (RCR) a organizat „Retro Parada Primăverii”primul eveniment cu automobile clasice pe anul 2015. Aflat la cea de-a 16-a editie, evenimentul s-a desfăşurat, la nivel naţional in 28 de oraşe unde au participat un numar record de peste 700 de automobile clasice.

La Constanţa, parada nu a trecut neobservată de pasionatii si cunoscatorii din domeniu care au admirat bijuteriile pe patru roţi, acestea fiind expuse in unele din cele mai importante locatii si au defilat pe marile bulevarde.

La evenimentul de la malul marii au participat circa 30 de automobile istorice avand anul de fabricatie cuprins intre 1942 si 1981, dintre acestea remarcandu-se in special   Kubelwagen-ul Typ 82 din 1942 si Bugatti-ul Tip 35 replica. Pe langa acestea au fost consemnate participari in premiera la acest eveniment constantean: Ford-ul Mustang V8 Cabrio din 1967, Aston Martin-ul V8 Volante model 1980 precum si doua vehicule militare: Mercedes Unimog si Steyr-Puch Pinzgauer.

O alta premiera consemnata la parada mașinilor de epoca de la malul marii este prezenta Asociația Redescoperă Istoria. Tinerii voluntari ai acestei asociatii erau imbrăcați în  costumații din cel de al doilea razboi mondial ce reprezintă armata română, germană si rusa dar și cu armamentul corespunzător.

Evenimentul de la Constanta s-a desfasurat dupa urmatorul program:

Ora 10:00 Intalnirea participantilor in parcul Tabacariei. ora 11:30 tur pe traseul Str. Soveja -B-dul Al. Lapusneanu – B-dul Tomis – Poarta 1- port – ora 12:00 Farul Genovez ora 12:30 expozitie Parcul Prefecturii  pana la ora 13:30.

Marian Vajaiala – reprezentantul regional al RCR a declarat pentru Auto Retro Passion: „Acesta este doar începutul unei perioade foarte active și frumoase a mașinilor de epocă. De 1 Mai vom participa cu o parte din aceste mașini la Parada Litoralului, iar pe 9 mai va avea loc în Piața Ovidiu cea de-a II-a ediție a evenimentului expozițional „Mai clasic”. De asemenea, pe 14 iunie vom face traseul Tomis – Adamclisi, iar de Ziua Americii, pe 4 iulie, multe dintre mașini vor fi prezente pe Aeroportul Tuzla la „Aeromania 2015”, a mai spus reprezentantul RCR.

Text & Foto: Auto Retro Passion

Comments are closed.

August 05, 2021