RETROMOBIL GRAND PRIX – A IX-A EDITIE

17 iulie 2014
Comments off
1.058 Vizualizari

Previous Image
Next Image

info heading

info content


 

Sambata 12 iulie, Retromobil Club Romania a organizat a IX-a editie a RETROMOBIL Grand Prix. Evenimentul, care a avut loc conform tradititei pe circuitul AMCKART (1240m), s-a desfasurat partial in nocturna.

La editia din acest an au participat 34 de echipaje ale caror automobile clasice aveau anul de fabricatie cuprins intre 1938 si 1985. Tot la aceasta editie au fost consemnate doua premiere, participarea unui motociclist, bucuresteanul Oltean Radu care a concurat pe Suzuki GS 500 E din 1977 si a unui jurnalist american Seth Carmichael care efectueaza in aceasta luna un raid european la bordul unei superbe Lancia Flaminia Coupe model 1960.

Startul primei manse a debutat in jurul orei 19:30 in timp ce mansa a doua a fost programata la lumina reflectoarelor.

Cronometrarea a fost efectuata de un oficial F.R.A.S. cu instalatia TAG Heuer detinuta de club, find intocmite doua clasamente: Categoria Regularitate (cea mai mica diferenta dintre manse) castigata de Serban Enache – Alfa Romeo Giulia GT (1969) si Categoria Sport (cel mai bun timp – media impusa fiind de 60 km/h) castigata de Panagiotis Ladopoulos – Ford Escort Mk I (1975).

Cel mai bun timp al competitiei a fost realizat in afara concursului datorita anului de fabricatie al automobilului (1985) de catre pilotul Bogdan Rusea (Serus Racing Club) care a incantat asistenta la bordului unui Porsche 911 preparat pentru competitii.

In paralel cu concursul s-a desfasurat o expozitie in parkingul circuitului unde au fost expuse circa 20 de automobile clasice cu anul de fabricatie cuprins intre 1938 si 1982.

Text: Auto Retro Passion
Foto: Muzeul Jucariilor; Ionut Parjolescu;

Comments are closed.