RAIDUL TRANSFAGARASAN – A VI-A EDITIE

8 octombrie 2014
Comments off
1.180 Vizualizari

Previous Image
Next Image

info heading

info content


 

Intre 4-5 octombrie s-a desfasurat o noua editie a evenimentului Raidul Transfagarasan. La acest eveniment, organizat de Retromobil Club Romania si aflat la editia a VI-a, a fost inregistrat un record de participanti.

Cele 53 de echipaje participante ale caror automobile clasice aveau anul de fabricatie cuprins intre 1957 si 1984 au sosit din Bucuresti, Sibiu, Curtea de Arges, Brasov, Ploiesti, Pitesti, Potigrafu, Braila, Baia Mare, Fagaras, Buzau si Ungaria si si-au dat intalnire sambata la Balea Lac la ora 13:00.

Dupa servirea pranzului, participantii au coborat pe versantul argesean 14 km pana la Hotel Siesta, situat la altitudinea de 1200 m in zona Piscu Negru si Cabana Paltinu, doua din gazdele din acest an a evenimentului. Cina festiva s-a incheiat cu un foc de tabara in jurul cauia s-a ciocnit un pahar de vin fiert, numai bun pentru a contracara temperatura scazuta din miezul noptii.

Considerata a fi una din cele mai spectaculoase sosele din lume, Transfagarasanul ofera cadrul perfect pentru aventura in care sunt testate deopotriva maiestria pilotilor si performantele automobilelor veterane. Sambata dupa amiaza fiind partial ceata, o mare parte din participanti au revenit la Balea duminica, pentru o drumetie organizata

Duminica, mare parte din participanti au plecat spre orasele de resedinta pe traseul Piscu Negru-Bilea Lac- Cartisoara.

Text: Auto Retro Passion
Foto: Bogdan Coconoiu; Horatiu Baiasu

 

Comments are closed.