PEBBLE BEACH CONCOURS D’ELEGANCE 2013

20 august 2013
Comments off
1.092 Vizualizari

Previous Image
Next Image

info heading

info content


 

In data de 18 August 2013 s-a desfasurat in California (Statele Unite ale Americii) “Pebble Beach Concours d’Elegance” a 63-a editie a traditionalei reuniuni a colectionarilor de elita de automobile clasice. Editia din acest an a reunit circa 250 de automobile din diferite clase, de serie redusa sau prototipuri multe dintre ele apartinand unor marci celebre precum: Alfa Romeo, Bentley, Bugatti, Duesenberg, Ferrari, Hispano-Suiza, Lincoln, Maserati, Marmon, Mercades, Packard sau Rolls Royce si reunite in numai putin de 30 de categorii diferite.

Ca „invitati speciali” la aceasta editie au fost constructurii Aston Martin, Lamborghini care au sarbatorit 100 si respectiv 50 de ani de activitate prezenti cu numeroase modele de serie redusa sau unicate si Porsche care celebreaza 50 de ani de la lansarea celebrului model 911 prezent cu numeroase exemplare de serie redusa sau de competitie.

Printre VIP-urile prezente la aceast eveniment s-au numarat: fostii piloti britanici Stirling Moss si Jackie Stewart, designerii Wayne Cherry si Gordon Murray, toti 4 facand parte din juriul concursului precum si fostii piloti germani Jochen Mass si Michael Schumacher sau presedintele FIA Jean Todt.

Juriul acestui concurs care l-a avut presedinte pe Chris Bock a desemnat la editia din acest an “Best of Show” un  Packard 1108 Twelve Dietrich Convertible Victoria din 1934, exemplar restaurat si foarte rar aflat in posesia lui Joseph & Margie Cassini din West Orange(New Jersey-SUA). Pe langa marele premiu “Best of Show” au fost acordate alte peste 30 de premii pentru diferite clase si categorii decernate inclusiv de catre  FIVA (Federation Internationale Vehicules Anciens) sau publicatia americana Road & Track.

Cu ocazia acestui eveniment, cunoscutele case de licitatii Gooding & Company, R.M. Auctions, Bonhams sau Mecum’s au scos la licitatie unele automobile prestigioase si exclusive, cap de afis fiind un Ferrari 275 GTB/4 N.a.r.t. Spider din 1967 – R.M. Auctions, unul din cele doar 10 exemplare construite si adjudecat pentru suma record de 27.5 milioane $, urmat de un Ferrari 250 GT Tour de France Berlinetta din 1957 – Gooding & Company, licitat pentru 9.46 milioane $ si de un Ferrari 375 MM Spyder model 1953 – R.M. Auctions, adjudecat pentru 9.08 milioane $.

Text: Auto Retro Passion
Foto:
Bernhardt Schmidt; Pebble Beach Concours d’Elegance

Comments are closed.

August 05, 2021