RETROMOBIL GRAND PRIX – A VIII-A EDITIE

31 iulie 2013
Comments off
1.004 Vizualizari

Previous Image
Next Image

info heading

info content


 

Pe data de 27 iulie, Retromobil Club Romania a organizat a VIII-a editie a RETROMOBIL Grand Prix. Evenimentul, care a avut loc conform tradititei pe circuitul AMCKART, s-a desfasurat in premiera in nocturna. La editia din acest an au participat 40 de concurenti ale caror automobile clasice aveau anul de fabricatie cuprins intre 1937 si 1983. Tot la aceasta editie am consemnat doua premiere, pentru prima data intr-o competitie din Romania au participat BMW Isetta si TVR Grantura, pentru marca britanica fiind consemnat ca un debut absolut. Imediat dupa startul primei manse care a debutat in jurul orei 19:30, timp de cca 15 minute, s-a concurat in conditii de ploaie torentiala.

Participantii au parcurs prima mansa pana la lasarea intunericului, mansa a doua fiind programata la lumina reflectoarelor.

Cronometrarea a fost efectuata de un oficial F.R.A.S. cu instalatia TAG Heuer detinuta de club, find intocmite doua clasamente: Categoria Regularitate (cea mai mica diferenta dintre manse) castigata de Cristian Ozon – Dacia 1300 (1972) si Categoria Sport (cel mai bun timp – media impusa fiind de 60 km/h) castigata de Valentin Matei – Fiat 128 Rally (1975).

In paralel cu concursul s-a desfasurat o expozitie in parkingul circuitului.

Text: Auto Retro Passion
Foto: Stefan Alexandru; Dan Stoilescu, Stamatos G Iannis

 

Comments are closed.

August 05, 2021