MAI …CLASIC CONSTANTA – 2017

2 iunie 2017
Comments off
1.667 Vizualizari

Previous Image
Next Image

info heading

info content


În perioada 27-28 mai,  Tomitan’s Classic Club Constanța în colaborare cu  Retromobil Club Romania  au organizat la Constanta, in Piața Ovidiu, a treia ediție a evenimentului „Mai…Clasic“. În baza votului publicului prezent în Piața Ovidiu a fost decernat titlul Best of Show unuia din vehiculele istorice participante. Evenimentul este inclus în calendarul Retromobil Club Romania – Autoritatea Națională F.I.V.A.

Pentru această ediție a evenimentului constanțean au fost selectate un număr de 25 de automobile clasice având anul de fabricație cuprins între 1904 și 1985. Pe lângă acestea au mai fost expuse un numar de 12 automobile clasice, majoritatea ale producătorilor Mercedes, Cadillac și Dacia precum și primul automobil care a aparținut Regelui Mihai. Este vorba de un Morris Minor model 1929 primit cadou de acesta la împlinirea varstei de 8 ani. Automobilul istoric aflat în stare pentru restaurare aparține unui colecționar constănțean și va fi supus unui amplu proces de restaurare la un restaurator din Marea Britanie, specializat pe restaurarea acestui model.

În centrul vechi, automobilele clasice înscrise au facut senzaţie în fața vizitatorilor și au putut fi admirate in intervalul orar 10 – 18 din ziua de sâmbătă 27 mai. Printre acestea au atras atenția în specialː Oldsmobile-ul Runabout, Ego-ul 4/14 PS, Rolls Royce-ul Silver Cloud II,  Aro-ul 304 care a fost realizat special pentru Nicolae Ceaușescu în 6 exemplare, 3 vehicule militare dar și 3 exemplare de tractoare de la începutul secolului XX care aparțin muzeului agricol din Slobozia.

Pe langă ocazia de a admira automobilele clasice și de a se poza cu ele, publicul a putut vota cel mai frumos model prezentat, introducând într-o urnă specială un biletel cu numărul de concurs afișat în geamul fiecarui automobil. Mai mult de jumatate dintre voturi le-a primit automobilul clasic Mercedes V170 model 1938, aflat în proprietatea colecționarului constănțean Cristian Ioan Antoniewicz și cu care va participa pe 24 iunie la Concursul de eleganță de la Sinaia. Trofeul a fost înmânat de către organizatorul evenimentului dl. Gabriel Bălan și de primarul orașului Constanța dl. Decebal Făgădău.

Începând cu ora 14ː30, după închiderea urnei a fost realizată o licitație de către firma  Artmarkt unde au fost scoase la licitație un număr de 12 automobile clasice, 3 dintre acestea găsindu-și proprietari noi.

A doua zi, incepand cu ora 10:30 automobilele istorice prezente la eveniment au participat la o parada pe principalele bulevarde ale orașului Constanța.

Text & Foto: Auto Retro Passion

 

Comments are closed.