MAI… CLASIC CONSTANTA 2014

13 mai 2014
Comments off
1.023 Vizualizari

Previous Image
Next Image

info heading

info content


 

In data de 10 mai, la initiativa si in organizarea dlui Gabriel Balan – presedintele Sectiei Retromobil Club Romania (R.C.R.) – Vehicule istorice antebelice, s-a desfasurat la Constanta, in Piata Ovidiu, prima editie a evenimentului „Mai… Clasic“. In baza votului publicului prezent in Piata Ovidiu a fost decernat titlul Best of Show unuia din vehiculele istorice participante.

Pentru aceasta prima editie a evenimentului constantean au fost selectate 30 de automobile clasice avand anul de fabricatie cuprins intre 1924 si 1980. Pe langa acestea a fost expus si primul automobil ce a apartinut Regelui Mihai. Este vorba de un Morris Minor model 1929 primit cadou de acesta la implinirea varstei de 8 ani. Acum automobilul istoric aflat in stare pentru restaurare apartine unui colectionar constantean si va fi supus unui amplu proces de restaurare la un restaurator britanic specializat pe acest model.

In centrul vechi de curand reabilitat, automobilele clasice inscrise au facut senzaţie în fata vizitatorilor, in special Rolls Royce-ul Silver Down model 1954, Oldsmobile Tourer din 1924, Chevrolet Doctor Coupe model 1929 si Packard Super 8 Deluxe Covertible din 1950, ultimele trei participand in premiera la un eveniment de gen in Romania.

Pe langă ocazia de a admira automobilele clasice si de a se poza cu ele, publicul a putut vota cel mai frumos model prezentat, introducand într-o urnă speciala un biletel cu numărul de concurs afisat în geamul fiecarei masini. Mai mult de jumatate dintre voturi le-a primit automobilul clasic MG TD model 1952, aflat in proprietatea colectionarului Lilica Dedu din Buzău.

Trofeul primit de reprezentantul RCR Buzau a fost special executat de artistul plastic Mircea Enache.

Text & Foto: Auto Retro Passion

Comments are closed.