MAMAIA CLASIC SHOW 2019

11 iulie 2019
Comments off
1.819 Vizualizari
Previous Image
Next Image

info heading

info content


 

În weekend-ul din 6-7 iulie s-a desfășurat cea de-a II-a ediție a evenimentului Mamaia Clasic Show. Realizat de Retromobil Club România (RCR) prin filiala sa din Constanța, evenimentul de la malul mării, a reunit un număr de circa 50 de automobile clasice.

 La ediția din acest an al concursului Mamaia Clasic Show au concurat un număr de circa 50 de automobile istorice având anul de fabricație cuprins între 1937 și 1989. Dintre automobilele participante s-au remarcat în special replica celebrului model Ferrari 250 Monza fiind una dintre cele doar 6 unități construite în anii ’70 de carosierul elvețian Franco Sbarro pe o mecanică de Ferrari 400, prezentă în premieră la un astfel de eveniment auto retro, un Aston Martin V8 Volante din 1980, un luxos Rolls Royce Silver Cloud II model 1960, un Buick Super 8 fabricat în 1947, un BMW 635 CSI model 1984 dar și un ultraluxos Daimler DS420 Landaulette cu anul de fabricație 1985 care a fost deasemenea prezent în premieră la un eveniment de acest gen.

Realizat în colaborare cu Primăria Constanța, evenimentul de la malul mării s-a bucurat de o vreme însorită și de un număr mare de admiratori atât din partea localnicilor cît și din partea turiștilor sosiți în vacanță pe litoral, mai ales că automobilele participante au fost expuse în două din cele mai importante locații: faleza din portul touristic Tomis și piațeta Cazino din stațiunea Mamaia.

Spre deosebire de ediția precedentă, în acest an, Mamaia Clasic Show s-a desfășurat pe parcursul a două zile și a debutat sâmbătă 6 iulie începând cu ora 12:00 cu o expoziție în portul turistic Tomis. De la ora 14:00, automobilele participante au străbătut într-o paradă având ca antemergător o replică a unui exemplar Dacia 1300 de miliție din 1978, strada Mircea cel Bătrân și întreg bulevardul Mamaia din municipiul Constanța. La intrare în stațiunea Mamaia parada automobilelor clasice s-au îndreptat spre faleza din stațiune ajungând în jurul orei 14:30 la piațeta Cazinoului din Mamaia unde automobilele participante au fost expuse până a doua zi în jurul orei 19:00.

Localnicii, dar și turiștii sosiți în număr mare la piațeta de la Cazino au putut admira, fotografia și cere detalii despre automobilele care au concurat la acest eveniment direct de la proprietarii acestora și au avut posibilitatea asemenea multor concursuri de eleganță să voteze automobilul preferat în funcție de care au fost înmânate premiile pentru automobilele câștigătoare.

Duminică 7 iulie începând cu ora 16:00 participanții la concurs au prezentat în fața juriului automobilele cu care au concurat împreună cu vestimentația conform perioadei respective iar începând cu ora 18:00 a avut loc acordarea premiilor de către organizatorii acestui eveniment.

Cele mai multe voturi din partea publicului au mers către automobilul de producție autohtonă Aro 304 din 1978 abricat în 1978 special pentru fostul conducător de stat Nicolae Ceaușescu, fiind unul din cele doar 6 exemplare construite și care se află în colecția d-nei Andreea Cărăuleanu în timp ce premiile acordate de juriul acestui concurs au fost: locul 1 – Cadillac DeVille Coupe din 1977 aparțiinând d-lui Florian Ilie, locul 2 – Mercedes 230.6(W115) an de fabricație 1976 aflat în colecția d-lui Horațiu Toma și locul 3 – Chrysler Royal model 1939 deținut de dl. Claudiu Pripisi. Pe lângă premiile mai devreme menționate, organizatorii au mai acordat alte două premii importante pentru: ″Cea mai lungă distanță parcursă pe roți″ (Satu Mare – Constanța și retur aproximativ 2.000 km) oferit Mercedes-ului 230.6(W115) din 1976 aflat în proprietatea d-lui Horațiu Toma și ″Premiul Vedetei″ oferit d-lui Liviu Vârciu(unul din membrii juriului acstui concurs).

Evenimentul ″Mamaia Clasic Show″, este, conform cunoscătorilor din acest domeniu, continuatorul altor evenimente de succes de acest gen care s-au desfășurat în stațiunea Mamaia în prima jumătate a anilor ’70  în timp ce ultimele s-au desfășurat în anii 2008 și 2009 și la care au fost acordate premii asemănătoare cu cele ale multor concursuri de eleganță.

Foto: Auto Retro Passion

Comments are closed.